HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2018 Cumartesi - 09:31

Bayraklı’da “denetim” krizi: Başkan seçimi iptal etti, AK Parti terk etti!

Bayraklı Belediyesi denetim komisyonu seçiminde kriz çıktı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ seçimi iptal edince AK Partili üyeler terk etti. 

Bayraklı’da “denetim” krizi: Başkan seçimi iptal etti, AK Parti terk etti!

EGEDESONSÖZ- Kanun gereği belediyelerin bir yıllık mali harcamaları ve ihaleleri inceleme yetkisine sahip olan ‘denetim komisyonu’ için yapılan üye seçimi Bayraklı’da krize neden oldu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yönettiği meclis toplantısında 5 kişilik komisyon seçimi yapıldı. CHP’nin 3, AK Parti’nin 2 üyesinin görev yapacağı komisyon seçimine isimler önerildi. CHP, Yeşim Tekeoğlu, Veli Topal ve Ramazan Bulut’u önerirken AK Parti ise Hayrettin Güngör ve Tarkan Düzman’ı önerdi. Oylama sonrasında Başkan Karabağ’ın grup toplasında netleştirdiği üç kişilik liste delindi. CHP’li Meclis Üyesi Münir Demir’in ismi listede olmamasına rağmen açık ara önde çıktı. Karabağ bunun üzerine seçimi iptal etme kararı aldı. 

TEPKİ GELDİ 
Karabağ’ın seçimi iptal etme kararına AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi. Karabağ, nezaketen yapılanın doğru olmadığını söylerken AK Partililer ise, “meclis nezaketten değil kanunun ve yönetmeliklerle yönetilir” yanıtını verdi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda 10 dakika ara verildi. Bunun üzerine Karabağ seçimi iptal etti. Daha sonra AK Parti grubu ise Meclisi terk etti. 

Yapılan oylama sonrasında Başkan Karabağ’ın isteği üzerine yeniden seçim yapıldı. Oylama sonrası Meclis Üyesi Demir bu kez yeterli oy alamadı. İlk oylamada AK Parti’nin 12, CHP’nin de 9 oyunun alan Demir’in, Karabağ karşısında açık ara önde çıkması “grupta çatlak” olarak nitelendirdi. Karabağ’ın Parti içindeki muhaliflerinin önümüzdeki süreçte de ortak hareket etmesi bekleniyor. 

HIZAL’DAN TEPKİ
Meclis toplantısına katılan ve süreci yakından izleyen AK Parti İlçe Başkanı Özgür Hızal, Başkan Karabağ’a tepki gösterdi. Hızal, “Meclis yönetmeliğine göre yapılanlar doğruydu. Ne yazık ki Belediye Başkanı ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ediyor. Bunu bir kez daha gördük. Başkan, Meclisi Belediye bürokrasisi gibi gördüğü için yapılan Kanuni seçimi iptal etti. Bizim arkadaşlarımız da tepki gösterdiler. Son kararı yargı ve yetkili makamlar verecektir” dedi. 

 
ABD'den Rusya'ya sert tehdit: Bedelini öder!
 
Karşıyaka'da küçük yüreklerden büyük dayanışma
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 6 Ocak 2018 Cumartesi 22:43

Belediye başkanı hak hukuk adalet benim diyor parti hukukunu ve ilkelerini yok sayarak kendi aile şirketi gibi belediyeyi yönetmeye alışmış yola çıktığı emekçileri yolda bulduklarına tercih ederek dışlaması kendisini örgütün üstünde görmesi partiye en büyük zararı vermektedir gereken yapılmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
Ahmet reis 6 Ocak 2018 Cumartesi 20:14

Simdi bu demokratik bir durum neden yanlış degerlendiriyorsunuz ki adamın öyle hakki va eki kullanıyor burada olması gereken tüm meclisin orayı terk etmesi olurdu çünkü meclis iradesine saygı duymuyorum ben meclisin üstünde bir yerdeyim demiş. Bu durum çok elestirdiginiz akp lilerin düştüğü durumdan farksız iyisi mi siz demokratikcilik oynayın

Yorumu oyla      11      5  
hürmüz 6 Ocak 2018 Cumartesi 12:02

sayın çok büyük bşk karabağ önerdiğiniz 3 kişiden 2 tanesi kulalı.2 sinin de partiyle alakası yok.biri zaten sizin kontenjanınızdan büyük şehir meclis üyesi oldu.sonra onu chp grubunun başına grup başkan vekili yaptınız.diğeri mahallede çelik çomak arkadaşın.kimseye güvenmiyorsun korkuyorsun neden çünkü 9 yıl dır bayraklıya tek bir yatırım yapamadın.aziz beye muhalefet yaparak bayraklıya büyükşehir yatırımlarının girmesini bilerek engelledin.ama aziz bey seni ciddiye almadı ve önemli noktalarda yatırımlarına devam etti.kardeşim sen hiç kimseye güvenmeyen chp ilkelerii bilmiyen bildiklerinide yanlış anlayan müptezel bir bşk sın.yeter lütfen bayraklının gelişmesine engel olma gölgenle bile kavga ediyorsun.senin gibi kibirli bir başan istemiyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
Partili 6 Ocak 2018 Cumartesi 11:22

Sayın Bayraklı belediye başkanına iletmek isterim Bayraklı örgütünü kimse yok sayamaz saydırmayız siz gerçek partili insanların emeklerini alınterilerini yok sayacaksınız ben istedim oldu diyeceksin örgüt de buna sessiz kalacak sandınız öylemi yok efendi yok şapka düştü kel göründü herkes biliyor artık

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den yeni hamle... İzmir'e hayat verecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça bölgesindeki 19 kuyunun suyu için içme ...
Geleceğin kaşifleri Bornova'da yetişiyor
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde sertifika heyecanı yaşandı. ...
Çiğli, deve güreşleri ile şenleniyor
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali’nin ...
 
Başkan Pekdaş'tan AK Parti'ye salvo: Halı saha değil stat yapın
Konak Belediyesi’nin 2018 yılı meclis toplantılarının Ocak ayı ikinci ...
Karşıyaka'da 1500 öğrenciye karne hediyesi
Karşıyakalı çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Karşıyaka ...
Ve Karşıyaka'da büyük dönüşüm başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yapım ...
 
Foça'da minik basketbolculara madalya
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Basketbol Okulu’nun minik öğrencilerine madalya taktı. 
Başkan Bakıcı işçilere sahip çıktı... Eleştirilsem de devam edeceğim!
Selçuk Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı. ...
Avrupalı gençler Karşıyaka’ya gelecek
Karşıyaka Belediyesi, Pi Gençlik Derneği işbirliği ile yürüttüğü, Avrupa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva